Het filmdebuut van zanger Tim Akkerman is vanaf zondag online te zien voor het grote publiek.

De ex-frontman van Di-rect stond afgelopen weekend voor het eerst als acteur op een filmset. Zijn film #lafAart ontving donderdag de derde prijs bij het 48 Hour Film Project in Rotterdam.

Akkerman (34) speelt in #lafAart een man die ongewild in de publieke belangstelling komt te staan. Er duikt via Youtube een filmpje op waarbij overduidelijk te zien is dat hij niet ingrijpt bij de mishandeling van een bejaarde man. Vervolgens wordt hij mikpunt van een landelijke zoektocht.

Akkerman onderbrak zelfs zijn vakantie om deel te kunnen nemen aan het project. "De film is gemaakt binnen 48 uur en ik kreeg pas vlak voor de opnamedag de vraag of ik de hoofdrol wilde spelen", vertelt hij. "Het leek me een hele mooie uitdaging, dus ik ben erin gestapt. Het werd een ontzettend toffe ervaring."

Enthousiast

De jury, onder leiding van acteur Martin van Waardenberg, toonde zich enthousiast over de film. "De makers hebben een eigentijds thema gekozen en zijn er in geslaagd een beklemmende thriller te maken", stelde de jury. "Niet alleen vanwege een sterk script, maar ook dankzij prachtige graphics en goed sounddesign."

Het filmpje is vanaf zondag te vinden op Youtube.