De korte animatiefilm A Single Life van Job Roggeveen en zijn studio Job, Joris en Marieke wordt komend jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Best Animated Short Film. 

In het filmpje is een belangrijke muzikale rol weggelegd voor Roggeveens popproject Happy Camper. Het liedje waar de hele film om draait, wordt gezongen door Pien Feith. Dat meldt Excelsior Recordings, de platenmaatschappij van Happy Camper.

Het filmpje, dat eind volgende week op het Toronto Film Festival zijn première beleeft, gaat over een vrouw die ontdekt dat ze met een vinylsingle door haar eigen leven kan reizen. A Single Life zal vanaf december ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn als voorfilm bij de nieuwe Gooische Vrouwen-film.

Job, Joris & Marieke maakten eerder al videoclips voor Gers Pardoel, Happy Camper, Rico en MC FIT. Happy Camper is een popmuziekproject rond klavierspeler Job Roggeveen, waarbij een groot aantal verschillende Nederlandse popartiesten om beurten de zangpartijen voor hun rekening nemen.

Beide albums van de groep haalden de hitlijsten. Het meest recente, Daily Drumbeat, verscheen afgelopen voorjaar.

Bekijk de trailer: