De film These Dirty Words, met in de hoofdrollen Koert-Jan de Bruijn en Liza Sips, heeft de derde editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam gewonnen.

De jonge filmmaker Jens Rijsdijk versloeg met zijn inzending 36 teams, die afgelopen weekend binnen 48 uur een korte film maakten.

In de romantische komedie These Dirty Words kibbelt een jong stelletje over de literaire waarde van een doktersroman. Zodra de man in het boek begint te lezen, komen de personages (De Bruijn en Sips) tot leven en bloeit hun eigen liefdesleven weer op.

Jury-voorzitter Martin van Waardenberg toont zich zeer enthousiast over het werk van de 19-jarige regisseur. “Het is een filmfestival en deze maker heeft zich echt onderscheiden door een complete film te maken met een kop en een staart”, aldus Van Waardenberg. "Het heeft ons geraakt: over jaren herinner ik me dit verhaal nog."

Wereldfinale

Jens Rijsdijk was vorig jaar ook al de winnaar van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Toen maakte hij samen met Raymi Sambo de controversiële film Premier over de eerste homoseksuele premier van Nederland. Het drama nam deel aan de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in New Orleans en werd vertoond op diverse internationale festivals.

Het filmdebuut van Tim Akkerman, de ex-frontman van de band Di-rect, behaalde de derde plaats.