Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn te horen in de eerste animatiefilm over Maya de Bij.

De twee dj's, die samen op 3FM de Coen en Sander Show presenteren, gaan de stemmen inspreken van de twee mieren Freddy en Eddy.

"Het is voor ons oprecht een droom die uit komt om twee van de stemmen voor de film van Maya in te spreken", liet het duo weten in reactie op het nieuws.

Maya - Eerste Vlucht is een Duits-Australische productie van ZDF en Buzz Studio's, wat een onderdeel is van de Australische animatiestudio Flying Bark Productions die weer onder het Belgische bedrijf Studio 100 Groep valt. De film wordt onder de internationale titel Maya The Bee - Movie in meer dan honderd landen uitgebracht.

Kinderboek

Maya de Bij verscheen voor het eerst in een kinderboek van de Duitse schrijver Waldemar Bonsels, dat in veertig talen werd vertaald. In 1975 kwam ze opnieuw in leven in een Japanse tekenfilmserie, die van 1977 tot 1983 in Nederland werd uitgezonden. In 2008 kwamen de uitzendrechten in handen van Studio 100, wat tot een 3D-remake leidde en nu dus tot de eerste film over de vrolijke bij.

Vanaf volgende week is de Engelstalige versie al in een aantal landen te zien. De 3D-film moet vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien.