Jim Bakkum deed na de finale van Idols auditie voor Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). ''Ze hadden een hele rol voor me bedacht, maar dat werd niks. Ik zat met mijn hoofd helemaal in de muziek'."

Dat zegt Bakkum donderdag in De Telegraaf.

Jim Bakkum en GTST-acteur Guido Spek beginnen binnenkort aan de repetities van de musical Hartsvrienden, waarin ze samen de hoofdrol spelen. Ze zingen tijdens de komende Uitmarkt in Amsterdam vier nummers uit de productie die vanaf januari langs de theaters reist.

Producent Erwin van Lambaart hoopt dat de twee ook in het echte leven dikke vrienden worden.

Bakkum: ''Daarom worden we samen op weekend naar Kroatië gestuurd en dan krijgen we onderweg een lekke band ofzo.'' Guido Spek: "We kunnen in elk geval samen veel tijd doorbrengen, gaan componeren misschien. Jim schrijft en ik ook.''

Tweelingbroers

Hartsvrienden (in het Engels bekend als Bloodbrothers) vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden. Als Mickey en Edward volwassen zijn, worden ze door het lot herenigd.

Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. Andere grote rollen zijn voor Vera Mann, Maike Boerdam en rapper Yes-R. De musical was al twee keer eerder in een Nederlandse versie te zien.