New York krijgt komende maand een nieuwe trekpleister. Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van hitserie Friends komt er in de wijk Soho tijdelijk een replica te staan van het beroemde café Central Perk.

Dat heeft zender NBC bekendgemaakt.

Fans kunnen de koffietent, waar de personages Monica, Chandler, Ross, Joey, Rachel en Phoebe een groot deel van hun tijd doorbrachten, bezoeken tussen 17 september en 18 oktober.

In 'Central Perk' zullen talloze wereldberoemde parafernalia uit de serie te vinden zijn, waaronder de iconische oranje bank.

Ook zal acteur James Michael Tyler regelmatig aanwezig zijn, die in de serie Gunther speelde, de droogkomische barman van Nederlandse komaf die hopeloos verliefd was op Rachel.

Ook worden er live nummers gezongen die in de serie te horen waren, zoals het illustere Smelly Cat waarmee Phoebe in de serie een onverwachte hit scoorde.

Honderden miljoenen fans over de hele wereld volgden tussen 1994 en 2004 ruim tweehonderd afleveringen lang het wel en wee van zes twintigers die hun weg in het leven proberen te vinden.

Friends geldt inmiddels als een mijlpaal in de televisiegeschiedenis: de laatste paar seizoenen verdienden de zes hoofdrolspelers een miljoen dollar per aflevering.

Replica

Jennifer Aniston, Courteney Cox en Lisa Kudrow waren tevens woensdagavond weer even samen op een replica van de set van de hitserie, waarin zij de vrouwelijke hoofdrollen speelden. Verantwoordelijk voor de bijzondere reünie was Jimmy Kimmel, die alvast een foto via Twitter deelde.

"Dit gebeurt vanavond", schreef de talkshowhost bij de foto, waarop hij samen met de drie actrices poseert in een kopie van de set die tien jaar lang diende als de flat van Monica, het personage van Cox.

Bekijk het fragment uit de show van Kimmel: