Er komt definitief een vierde seizoen van hitserie Penoza. De opnames vinden de komende winter plaats. 

Dat hebben de KRO en producent NL Film & TV donderdag bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat het vierde seizoen in het najaar van 2015 op televisie te zien moet zijn.

"In principe keren alle vaste vertrouwde personages terug", stelt een woordvoerder van de KRO. "Al zijn we nog bezig met het schrijven. Dus er ligt nog niets honderd procent vast."

Penoza vertelt over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Na het schokkende slot van seizoen 3 was lange tijd onzeker of er inderdaad een vierde reeks zou komen. De finale haalde een kijkcijferrecord.

Diederik van Rooijen, die ook de vorige drie series maakte, is de belangrijkste regisseur van Penoza 4. Ook dit was lange tijd niet zeker omdat Van Rooijen plannen heeft om in Hollywood een remake van de klassieker The Birds te maken. Deze staat nog steeds op de agenda, maar eerst gaat Van Rooijen dus aan de slag met Penoza.

Het schrijversteam staat ditmaal onder leiding van Oscar van Woensel (Van God los). Hij neemt het stokje over van Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens, die de meeste afleveringen van de vorige drie seizoenen voor hun rekening namen.