De opnames van de western Brimstone zijn uitgesteld. Dat liet regisseur Martin Koolhoven zaterdag weten op Radio 1.

"Ik ben eigenlijk iets te enthousiast geweest met mijn eerdere uitspraak dat we al deze zomer konden beginnen", zegt Koolhoven. "Het wordt nu januari of februari."

De reden voor het uitstel is grotendeels een financiële. "Dit wordt mijn duurste film ooit, waarschijnlijk tweemaal zo duur als Oorlogswinter, die tot nu toe mijn duurste was", zegt Koolhoven. "We nemen op in Duitsland en Canada, en daar moet nog een deel van het geld vandaan komen."

Maar voor dat geld krijgt hij ook wat, vindt Koolhoven. "Het is ook het beste scenario dat ik ooit heb verfilmd, dus waarschijnlijk wordt Brimstone beter dan alles wat ik tot nu toe gemaakt heb."

Verenigde Staten

De film is eigenlijk geen western maar eerder een thriller die zich afspeelt in het zuiden van de Verenigde Staten, liet Koolhoven al eerder weten. Het scenario is een gelaagd verhaal gaat over de rol van de vrouw in het wilde westen, en de invloed van het geloof op het dagelijks leven.

Over acteurs wil Koolhoven nog niets kwijt. "We zijn al bezig met casten, maar daar wil ik nog niets over zeggen. Dat zou te voorbarig zijn." Wel zijn al gesprekken gaande met beoogde acteurs. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend.