De makers van Merry Friggin' Christmas hebben na crisisberaad besloten de kerstfilm met de maandag overleden Robin Williams in de hoofdrol niet aan te passen.

Dat schrijft entertainmentsite TMZ. In een van de scènes blijkt Williams' personage alcoholist te zijn geweest en al zes jaar droog te staan. Ook de acteur worstelde met een alcoholverslaving.

De producenten laten weten dat Williams in de vier weken dat hij op de set rondliep broodnuchter was en geen tekenen van depressie vertoonde. Integendeel, hij was de vrolijkheid zelve.

De acteur leed volgens bronnen al langer aan depressies. Vorige maand liet Williams zich opnieuw opnemen in een kliniek voor alcoholverslaafden. Zijn woordvoerder liet toen weten dat dit was om te voorkomen dat Williams weer in een verslaving zou terugzakken.

In Memoriam

Toch wordt de film op één punt aangepast. Aan het eind komt een foto van hem in beeld, in memoriam.

Merry Friggin' Christmas gaat over een man, gespeeld door Joel McHale, die tegen wil en dank kerst moet vieren bij zijn dwaze familie.

Als hij ontdekt dat hij in alle haast de cadeautjes voor zijn zoontje is vergeten, besluit hij met zijn vader, de rol van Williams, nog in het laatste uur iets moois op de kop te tikken. De film verschijnt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten.