Bijna vijf jaar na haar vroegtijdige dood, verschijnt er binnenkort een biopic over het leven van Brittany Murphy. De film wordt op zaterdag 6 september uitgezonden op het Amerikaanse televisiekanaal Lifetime.

Murphy, die overleed op 32-jarige leeftijd, wordt gespeeld door actrice Amanda Fuller.

The Brittany Murphy Story is een kroniek van de actrice in haar jongere jaren, haar dagen van roem, haar uiteindelijke dood in 2009 en de periode daarna.

De film vertelt het verhaal van een ambitieuze Murphy die door haar al even gedreven moeder, gespeeld door Sherilyn Fenn, wordt aangespoord een ster te worden.

Clueless

Murphy slaagt hierin uiteindelijk in met de cult klassieker Clueless in 1995. In de nasleep van haar dood, is te zien hoe haar vader in 2013 beweert dat zijn dochter vergiftigd is en eist dat het onderzoek naar haar dood wordt heropend.

"Haar behoefte aan goedkeuring en onzekerheid over haar uiterlijk maakte haar privéleven tot een ramp", zegt Lifetime in een verklaring, die is opgetekend door The Wrap.

"In tegenstelling tot andere moeders, was Sharon altijd het vangnet van haar dochter. Toch was de blijvende liefde niet genoeg om haar gevoelige dochter te behoeden voor de onzekerheden van het Hollywood-leven."