Acteur Barry Atsma heeft een hoofdrol gekregen in een grote nieuwe BBC-serie. 

Het project heet Tatau en wordt de komende maanden gedraaid op de Cook-eilanden in de Grote Oceaan.

De serie is een samenwerking tussen BBC4 en BBC America en zal in 2015 dus in elk geval in Groot-Brittannie en de VS te zien zijn.

Atsma omschrijft het project als "The Beach meets Lost".

Hij speelt een oude backpacker die ooit is blijven hangen op een idyllisch eiland. Als de man bevriend raakt met een jonge reiziger die zich op het eiland aandient, sleept hij de knul langzaam maar zeker mee in zijn mystieke wereld. De titel Tatau verwijst naar een oerkracht die Maori toeschrijven aan tatoeages.

Episodes

De Nederlandse acteur vertrekt eind augustus naar de Cook-eilanden voor de opnames en keert pas in november weer terug in Nederland. Daarvoor gaat Atsma eerst nog naar Londen voor opnames voor de hitserie Episodes. Hij speelt in het nieuwe seizoen in twee afleveringen een gastrol als tv-producer. Atsma zal de set in Londen onder meer delen met Friends-acteur Matt LeBlanc, die de hoofdrol in Episodes vertolkt.

Atsma is enorm enthousiast over beide projecten. "Ik doe nu een paar jaar af en toe audities in het buitenland, en ik merk dat dat eindelijk een beetje effect gaat hebben", vertelt hij. "Mensen onthouden je naam en denken de volgende keer sneller aan je als ze een rol tegenkomen waar jij misschien geschikt voor bent."

De eerste grote Engelstalige film waarin de Nederlander speelt, Hector and the Search for Happiness, beleefde twee weken geleden zijn première in Londen en Berlijn. De tragikomedie, waarin Atsma een arts in Afrika speelt, is vanaf begin oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.