Tientallen fans van Robin Williams nemen dinsdag afscheid van de acteur door een bezoek te brengen aan een bankje in een park in Boston, waar een scène uit de film Good Will Hunting werd opgenomen.

De maandag overleden acteur en komiek kreeg voor zijn rol in die film een Oscar.

In de bewuste scène praat het personage van Williams, de psychiater en weduwnaar Sean Maguire, met zijn patiënt Will (Matt Damon) over de schoonheid van wereldse ervaringen en de kracht van de liefde.

De 29-jarig Nick Rabchenuk vertelt aan BuzzFeed dat hij meteen nadat hij het tragische nieuws over Williams dood hoorde naar het bankje is gegaan, omdat het "de beste filmscène van de voorbije 50 jaar" is.

Gebaar

Rabchenuk bleek niet de enige die een eerbetoon aan Williams wilde brengen.

"Toen ik daar samen met mijn vriendin arriveerde, kwamen we andere koppels tegen en begonnen we te praten. Vervolgens heb ik de woorden van Williams tijdens die bewuste bankscène op de grond geschreven. De tekening van mijn voeten geeft weer waar zijn voeten stonden."

Het gebaar van de Amerikaans fan kreeg snel navolging. Rond de bank zijn quotes uit de film opgeschreven. "Your move, chief", staat er op de grond geschreven als verwijzing naar de bijnaam die Sean aan zijn patiënt Will geeft.

En een ander: "Sorry guys, I went to see about a girl", een citaat van Will waarmee hij laat blijken dat Seans geloof in liefde hem weer moed geeft.

Bekijk beroemde filmscènes met Robin Williams | Robin Williams komende maanden nog op het witte doek | Hollywoodsterren reageren op overlijden Robin Williams