Acteur Robin Williams is maandag op 63-jarige leeftijd overleden. Verschillende acteurs, actrices en regisseurs hebben hun verdriet en medeleven getoond.

Regisseur Steven Spielberg, die met de acteur werkte aan de film Hook (1991) laat weten een goede vriend te hebben verloren. "Robin was een bliksemstorm van komedie en ons gelach was de donder die hem door liet gaan. Hij was een vriend en ik kan niet geloven dat hij weg is."

"Mijn leven is beter omdat ik Robin heb gekend", aldus Sarah Michelle Gellar die recentelijk nog met de acteur werkte aan de serie The Crazy Ones. "Hij was voor mij niet alleen een inspiratie, maar ook de vader die ik altijd gewild heb. Ik zal hem iedere dag missen, maar de herinneringen aan hem zullen altijd blijven bestaan."

Chris Columbus, die niet alleen als regisseur werkte aan Mrs. Doubtfire (1994), maar ook samenwerkte met de acteur aan Bicentennial Man (1999) zegt in een verklaring dat de wereld een beter plek was omdat Williams er leefde. "Om hem te zien werken was magisch. Zijn werk was anders dan iemand ooit had gezien. HIj was echt één van de weinigen die met recht een genie genoemd kon worden."

Talkshows

Conan O' Brien moest midden in de uitzending aan zijn kijkers en aanwezige publiek vertellen dat Williams overleden was. "We denken aan iedereen over de hele wereld die zich ooit geraakt heeft gevoeld door deze man. We denken aan Robin vanavond. En veel anders is er niet te zeggen."

"Ik kan het nieuws over Robin Williams maar niet geloven. Hij gaf zoveel aan zoveel mensen. Mijn hart is gebroken", aldus Ellen DeGeneres, die de komiek meerdere keren in haar programma mocht ontvangen.

Jay Leno kende de acteur al jaren. "Ik zag hem op het podium toen hij auditie deed bij een improvisatieavond en we zijn sindsdien vrienden. Dit is een ontzettend verdrietige dag."

"Robin was net zo lief als dat hij grappig was", aldus Jimmy Kimmel.

Collega's

Goede vriend en collega-acteur Steve Martin schrijft: "Ik had niet geschokter kunnen zijn door het verlies van Robin. Geweldig mens, ontzettend veel talent, acteerpartner en oprechte ziel."

"Ik ben ontzettend verdrietig. Meer kan ik niet zeggen", aldus actrice Pam Dawber die met Williams aan zijn acteerdebuut Mork & Mindy werkte.

"Een tweet kan niet beschrijven hoe groot Robins' hart, ziel en talent waren. Dit is ontzettend verdrietig", schrijft Ben Stiller.

Steve Carrell: "Robin Williams maakte de wereld een beetje beter. Rust in vrede."

"Robin Williams zette de wereld aan het denken terwijl hij iedereen liet lachen. Ik zal dat altijd onthouden en dat eren. Een geweldige man, artiest en een vriend. Ik zal hem meer missen dan ik kan uitleggen", aldus Kevin Spacey.

Bekijk beroemde filmscènes met Robin Williams | Robin Williams komende maanden nog op het witte doek | Acteur Robin Williams (63) overleden