Regisseur Dennis Bots en hoofdrolspelers Joes Brauers en Maas Bronkhuyzen ontvingen maandag een Gouden Film voor Oorlogsgeheimen.

De film heeft sinds de bioscooprelease op 3 juli meer dan 100.000 bezoekers getrokken.

De film gaat over de twaalfjarige vrienden Tuur en Lambert. De jongens uit hetzelfde idyllische Zuid-Limburgse dorp zijn al van jongs af aan onafscheidelijk.

Die vriendschap komt echter onder druk te staan als de oorlog dichtbij komt. Tuurs ouders gaan in het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB.

Dan komt ook nog Maartje, een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen.

Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om iedereen te redden.

Jacques Vriens

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Maas Bronkhuyzen, Pippa Allen en Joes Brauers . Naast de kinderen schitteren Loek Peters, Eva Duijvestein, Stefan de Walle, Nils Verkooijen en Annemarie Prins in de film.

Het scenario is geschreven door Karen van Holst Pellekaan en de film is geregisseerd door Dennis Bots. Oorlogsgeheimen is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Jacques Vriens.