Georgina Verbaan en Jelka van Houten spelen de hoofdrollen in de Nederlandse jeugdfilm Jack Bestelt een Broertje. De twee zijn te zien als moeders Lea en Sanne, wier zoon Jack graag een broertje wil.

Dat heeft distributeur Just Film Distribution maandag laten weten.

De 8-jarige Jack heeft twee moeders en geen broertjes of zusjes. Dat vindt hij maar niks, want hij is niet graag alleen.

Hij smeekt zijn moeders telkens om een broertje, maar nog altijd zonder resultaat. Als hij ontdekt dat zijn moeders hem via internet hebben besteld, gaat een wereld voor hem open.

Dat betekent namelijk dat hij zelf ook gewoon online een broertje kan bestellen.

Debuut

De hoofdrol van Jack wordt vertolkt door de 7-jarige Matsen Montsma, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt. Bijrollen worden gespeeld door onder anderen Maike Meijer, bekend van Toren C, en Cees Geel. De regie is in handen van Anne de Clercq, bekend van Feuten en S1ngle.

Het scenario is van de hand van Anne Barnhoorn, die eerder de Zilveren Krulstaart won voor haar script van De Ontmaagding van Eva van End.

De opnames van Jack Bestelt een Broertje gingen vorige maand van start en duren nog tot begin volgende maand. Naast Amsterdam wordt ook in Bussum en Zeist gefilmd. De première staat gepland voor begin volgend jaar.