Ontwerper Christian Louboutin heeft de opvallende schoenen die hij maakte voor actrice Angelina Jolie en die ze droeg tijdens de promotie van de film Maleficent op de markt gebracht.

Dat schrijft de Daily Mail.

Jolie viel enige tijd geleden, tijdens de diverse premières en persconferenties van de film Maleficent, waarin zij de titelrol speelt, op met haar schoenen met hoge hakken en details die aan hoorns en bloed deden denken. Louboutin had de diverse schoenen speciaal voor de actrice ontworpen. 

De schoenen zijn nu door de ontwerper op de markt gebracht. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, wit of goudkleurig en kosten zo’n 1.200 euro per paar. Een deel van de opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen, een liefdadigheidsorganisatie waar Jolie zich voor inzet.  

Betoverd

Louboutin, die bij het ontwerpen van de schoenen nauw samenwerkte met Jolie, zegt dat het karakter Maleficent hem veel inspiratie gaf.

"Het was fantastisch om te werken met een karakter dat zo esthetisch en sterk is", zo zei hij in een interview. "Ik werd volledig betoverd door Angelina Jolie en de rol die zij speelde."