Dakota Johnson wil niet dat haar moeder, actrice Melanie Griffith, naar haar nieuwe film Fifty Shades of Grey komt kijken. 

"Dakota wil ons in geen geval bij de première hebben", zegt Griffith over zichzelf en haar ex-man Don Johnson tegen de Amerikaanse filmsite Indiewire. "Dus we gaan niet."

Toch kon de 56-jarige Griffith het niet laten om even de set te bezoeken. "Ik ben er langs geweest, op een dag dat er geen pikante scènes werden gefilmd. Ik heb ook de Room of Pain bezocht", vertelt ze op over de kamer waar de sm-scènes plaatsvinden.

Fifty Shades of Grey is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijfster E.L. James, over een naïeve studente die wordt verleid door een gelikte, knappe miljardair. De boeken baarden vooral opzien vanwege de pikante BDSM-scènes. Er zijn al lange tijd plannen om in de Verenigde Staten ook een gekuiste versie van de film uit te brengen.

Verwacht wordt dat de 24-jarige Johnson met Fifty Shades of Grey haar grote doorbraak gaat maken. De film, met Jamie Dornan als miljardair Christian Grey, verschijnt op 12 februari in de Nederlandse bioscoop.

Bekijk de trailer:

Bekijk de trailer van Fifty Shades of Grey
Bekijk de trailer van Fifty Shades of Grey