BBC werkt aan een film rond The Office-personage David Brent. Brent wordt net als in de succesvolle tv-serie vertolkt door Ricky Gervais.

Dat schrijft de BBC. De film heet Life on the Road en gaat over wat Brent allemaal heeft uitgespookt in de vijftien jaar sinds hij papierbedrijf Wernham Hogg heeft verlaten.

Brent wordt neergezet als een reizende zakenman die ervan droomt een rockster te worden. De verwachting is dat de BBC-film volgend jaar in productie gaat.

Life on the Road wordt gemaakt in Groot-Brittannië, maar moet wereldwijd uitkomen. De BBC-serie The Office, die tussen 2001 en 2003 liep, was in meer dan honderd landen te zien. Voor de Verenigde Staten werd een remake gemaakt.

Gervais benadrukt geen The Office-film te maken. "Het wordt een documentaire over David Brent die een rockster wil worden", twitterde de acteur en komiek. "Dan weten jullie dat."

In de tussentijd is David Brent nooit helemaal weggeweest. Zo staan op Youtube verschillende filmpjes waarin Brent gitaarles geeft.