Slappe en voorspelbare komedie over een bejaarde weduwnaar en weduwe die langzaam naar elkaar toegroeien. Met Michael Douglas en Diane Keaton.

Rob Reiner maakte tussen 1984 en 1992 zes filmklassiekers achter elkaar: de nepdocumentaire This is Spinal Tap, de coming of agefilm Stand By Me, de sprookjesfilm The Princess Bride, de romkom When Harry met Sally, de thriller Misery en het rechtbankdrama A Few Good Men.

Zes klassiekers in nog geen tien jaar, in elk denkbaar genre: het leek wel of Reiner niets verkeerd kon doen.

Maar sinds de zeperd North (1994) is Reiner ook zelf het noorden kwijt en grossiert hij in sentimentele drama's als The Story of Us en mislukte komedies als Rumor Has It. Ook And So It Goes is helaas weer net zo slap als de doorsnee titel doet vermoeden, en dat ondanks een veelbelovende cast, met Michael Douglas en Diane Keaton als hoofdrolspelers.

Grumpy old man

Douglas speelt een grumpy old man genaamd Oren Little, een ooit succesvolle makelaar die na de dood van zijn vrouw een stuk chagrijn is geworden. Hij heeft het ook niet gemakkelijk: zijn zoon, een ex-junk, gaat de gevangenis in, en zijn kapitale villa moet hij verkopen. In de tussentijd woont hij in een strandhuisje waar hij het leven van de andere bewoners zuur maakt.

Zoals dat van zijn buurvrouw Leah (Diane Keaton), een weduwe die wat bijverdient als loungezangeres, met Reiner zelf op de piano (met een raar toupetje). Maar de herinnering aan haar overleden man doet de zangeres regelmatig tijdens haar nummers in huilen uitbarsten. Toch heeft ze meer levenslust dan haar verbitterde buurman.

Bekijk de trailer:

Kleindochter

Wanneer de zoon van Oren naar de gevangenis moet komt hij zijn bijna 10-jarige dochter Sarah bij Oren afleveren. Oren wist niet eens dat hij een kleindochter had, maar aangezien de moeder spoorloos is dropt de zoon het meisje bij opa, met hond nota bene. De stijfkoppige Oren zit niet op een logeetje te wachten dus ontfermt de kinderloze Leah zich over Sarah.

Zal Oren smelten? Groeien de weduwnaar en de weduwe naar elkaar? Ach, And So It Goes is zo voorspelbaar dat er geen enkele verrassing te bespeuren is - of het moet de afwezigheid van viagra-grappen zijn. Maar verder zijn er helaas te veel gênante momenten in deze slaapverwekkende komedie die zich ontpopt tot een draak van jewelste met acteurs op de automatische piloot.

Te zien in 38 zalen.

Alle recensies