Drie hoofdrolspelers van The Big Bang Theory hebben afgelopen weekeinde een akkoord bereikt over nieuwe driejarige contracten met producent Warner Bros Television.

Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco gaan fors meer verdienen. Dat schrijft film- en tv-site Deadline op basis van ingewijden.

De opnames voor het achtste seizoen van The Big Bang Theory vorige maand voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de acteurs loonsverhoging vroegen.

Warner Brothers wilde daar in eerste instantie niet aan toegeven, maar naar verluidt gaat het drietal nu een miljoen dollar per aflevering verdienen in een reeks van 72 afleveringen in seizoen acht, negen en tien. Mogelijk komt er ook nog een elfde seizoen. Eerder kregen de drie 350 duizend dollar per aflevering.

Groter aandeel

Naast de salarisverhoging zouden ze ook nog andere deals hebben gesloten met Warner Brothers, zoals een groter aandeel in de show. De drie sprokkelen volgens Deadline elk minstens negentig miljoen dollar bij elkaar tijdens de duur van het nieuwe contract.

De twee overige hoofdrolspelers van The Big Bang Theory, Simon Helberg and Kunal Nayyar, zitten ook dicht bij een nieuwe overeenkomst. Als de twee voor woensdag tot een akkoord komen, lopen de opnames voor seizoen acht slechts een week vertraging op.

De eerste aflevering moet op 22 september op tv komen.