De campagne rond de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-film in Nederland wordt niet aangepast. Dat heeft distributeur Universal maandag laten weten.

In sommige landen wordt de oorspronkelijke poster, waarop de vier schildpadden van een brandend flatgebouw springen, niet gebruikt omdat hij mensen teveel herinnert aan de aanslagen op elf september 2001.

"Het grote probleem was de releasedatum van de film in Australië, namelijk 11 september", legt de zegsvrouw uit. "Die datum stond prominent op de poster en dat zorgde voor de zeer ongelukkige associatie."

Toen deze specifieke poster vorige week werd gelanceerd, inclusief de datum, barstte op internet een storm van kritiek los. 

"Hiervoor zijn excuses aangeboden en die poster is inderdaad helemaal teruggetrokken. In Australië wordt nu rond de release van de film een andere campagne gebruikt." Maar in Nederland komt de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles al op 21 augustus uit.

"Daarom hebben we besloten hier de campagne niet aan te passen."

Op twee nieuwe posters die nu in sommige landen worden gebruikt, staan de heldhaftige schildpadden in vechtpositie en kijken ze over Manhattan uit.