De cast voor de film Beyond Sleep is compleet. Als laatste zijn de Noorse steracteurs Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen en Thorbjørn Harr toegevoegd. 

Eerder werd al bekend dat Reinout Scholten van Aschat zou spelen in de film.

Pål Sverre Hagen en Anders Baasmo Christiansen zijn bekend van de voor een Oscar genomineerde film Kon-Tiki, waarin ze beiden een hoofdrol speelden. Beide acteurs zijn ook te zien in de nieuwe film In Order of Disappearance van regisseur Hans Petter Moland.

De film Beyond Sleep is gebasseerd op de bestseller Nooit meer slapen van W.F. Hermans. De roman uit 1966 wordt gezien als een van zijn belangrijkste werken. Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen.

Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

De opnames vinden plaats in Noorwegen. Regisseur Boudewijn Koole heeft erg veel zin in de opnames: "Beyond Sleep is voor mij een droom die werkelijk wordt.

Dit ingenieuze boek als basis voor onze film is een enorme uitdaging. Ik ben trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de erven Hermans. Na een uitgebreide internationale zoektocht naar de beste hoofdrolspeler ben ik uitgekomen bij Reinout Scholten van Aschat. Hij heeft de potentie van een grote filmster. Ook met de Noorse cast prijs ik me zeer gelukkig."