Jude Law vindt dat hij naarmate de jaren verstrijken betere rollen aangeboden krijgt. 

"De nadruk ligt nu veel minder op romantische rollen", zegt de 41-jarige Britse acteur, bekend van The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain en Sherlock Holmes.

"Maar als je een bepaalde leeftijd voorbij bent, ben je als persoon sowieso al ingewikkelder", gaat Law verder. "Dus ik denk dat personages van die leeftijd ook ingewikkelder zijn."

De acteur neemt tegenwoordig het liefst rollen aan die hem angst inboezemen. Zo speelde hij recentelijk de titelrol in het stuk Henry V van William Shakespeare op West End.

"In veel producties komt een moment waarop niemand eigenlijk echt goed weet waar hij mee bezig is", legt Law uit. "Misschien heb je je tekst niet goed geleerd, of je krijgt het gevoel dat je je rol niet goed genoeg begrijpt. Iedereen is dan eigenlijk op zoek naar een excuus om eruit te stappen. Dan realiseer je je dat de premièredatum eraan zit te komen. Dat is ronduit angstaanjagend."

"Natuurlijk ga je je dan ook afvragen waarom je toch ooit voor dit vak hebt gekozen", biecht Law op. "Maar dat zijn ook de momenten waarop je je eigen angst in de ogen moet kijken."

Bekijk de beelden:

Gevarieerde rollen

Hoe dan ook krijgt Law de laatste jaren gevarieerde rollen aangeboden. Zo was de acteur onlangs te zien in de absurdistische komedie The Grand Budapest Hotel. Nu is hij bezig met de opnames van Black Sea, over een kapitein van een onderzeeër die diep in de schulden zit en in de Zwarte Zee op zoek gaat naar een verloren duikboot die naar verluidt vol zit met goud.

Daarna staat weer een toneelstuk op het programma, Genius, waarin hij de Amerikaanse schrijver Thomas Wolfe speelt. "Ik zit op dit moment tot over mijn oren in allerlei materiaal over Wolfe en zijn relatie met zijn eindredacteur Max Perkins, een rol van Colin Firth."