Alex Kurtzman gaat de nieuwe The Mummy-film regisseren. De film wordt volgens ingewijden een stuk minder eng dan de eerder verschenen films. 

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Kurtzman, die eerder People Like Us regisseerde, produceert de reboot van de eerder verschenen films ook.

Het exacte verhaal van de nieuwe versie is nog niet bekend. Wel wordt gefluisterd dat de film zich afspeelt in het heden en dat het meer een actiefilm met horrorelementen is dan een pure horrorfilm. Ook komen niet eerder verschenen personages in de film voor. De film moet in april 2016 verschijnen.

Kurtzman is volgens de andere producenten de juiste keuze voor de regie.

"Hij weet waarom The Mummy ons al zo lang fascineert en hoe hij dat om kan zetten naar een creatief en waanzinnig nieuw avontuur", zegt een van de producenten. "Het werd ons duidelijk dat hij de perfecte keuze is om het verhaal te vertalen en als regisseur."

Kurtzman is niet de eerste regisseur die verbonden is aan het project. Eerder wilden Len Wiseman en Andy Muschietti al de regie op zich nemen.

In de drie The Mummy-films, die losjes werden gebaseerd op een gelijknamige film die in 1932 verscheen, speelde de inmiddels 46-jarige Brendan Fraser de hoofdrol. Het eerste deel kwam in 1999 uit. Ook verscheen in 2002 de spin-off The Scorpion King. Daar verschenen twee vervolgen op.