Twee Nederlandse regisseurs hebben zelf bier gemaakt dat geïnspireerd is op de klassieker À Bout de Souffle van regisseur Jean-Luc Godard.

Zij presenteren het bier, dat daarna in winkels in de regio Amsterdam wordt verkocht, op 6 augustus in bioscoop Kriterion in de hoofdstad. Hier wordt de beroemde film uit 1960 dan ook op groot doek vertoond.

Het 'Godard-bier' is gebrouwen van Franse en Amerikaanse hop en lavendel. Volgens regisseurs Finbarr Wilbrink en Roelof Jan Minneboo levert dit een smaak op die perfect bij À Bout de Souffle past.

Het tweetal wil in de toekomst meer aromatische bieren gaan brouwen die gebaseerd zijn op beroemde films en deze uitbrengen onder het merk 'Cinema Brewers'. Zo werken zij momenteel aan een Big Lebowski-bier, waarin zij onder meer citroengras en kaluha verwerken. En in het najaar wil het duo Dr Zhivago-bier uitbrengen.

Nouvelle vague

De film À Bout de Souffle is de beroemdste film van de nouvelle vague, een grote stroming waarmee Franse regisseurs zich in de jaren zestig tegen de gevestigde orde wilden afzetten. De klassieker vertelt over een jonge kruimeldief die geobsedeerd is met Amerikaanse vrouwen en films.

Regisseur Finnbar Wilbrink maakte onder meer de korte film Bounty, waarmee hij diverse prijzen won. Roelof Jan Minneboo schreef het scenario van de film Corn Island.