Koen Verweij heeft nagedacht over zijn leven na zijn schaatscarrière. "Ik zal het maar eerlijk zeggen, eigenlijk zou ik het liefst acteur worden en in films gaan spelen."

Dat biecht biecht de 23-jarige schaatser op in Privé.

Verweij legt de lat graag hoog. "Ik weet dat het ambitieus klinkt, maar dat geldt voor het halen van een olympische medaille ook", vertelt de schaatser, die op de Olympische Spelen in Sotsji een gouden en zilveren plak won.

De Alkmaarder denkt een gouden toekomst te hebben in de acteerwereld. "Ik merk dat ik me gemakkelijk staande houd voor de camera's en dat de televisiewereld me erg aanspreekt", aldus Verweij, die deelnam aan de schoonspringshow Sterren Springen.

"Ik zou graag een tv-carrière opbouwen, en dan niet per se met dingen die met topsport te maken hebben. Ik wil juist veel breder kijken."

De aandacht die een leven in de schijnwerpers met zich meebrengt is voor Verweij geen enkel probleem meer.

"Ik krijg inderdaad behoorlijk wat aandacht van vrouwen. En daar sta ik echt niet altijd afwijzend tegenover. Als een dame mij leuk vindt en dat is wederzijds, dan gebeurt er heus wel eens wat. Maar nee, van een relatie is het nog niet gekomen."