De Australische afdeling van Paramount Pictures heeft een promotieposter van de film Teenage Mutant Ninja Turtles teruggetrokken. Op de poster was te zien dat de Turtles uit een ontploffende wolkenkrabber springen, met daarboven de datum van de opening van film, 11 september.

Vlak nadat Paramount de poster op Twitter onthulde barstte de kritiek los. De beeltenis en datum deed wel erg sterk denken aan de aanslagen op het World Trade Center in 2001.

"Het spijt ons dat we deze poster gebruikt hebben voor het promoten van de Australische opening op 11 september. Het combineren van die afbeelding met die datum was een vergissing", zo meldt een vertegenwoordiger van de filmmaatschappij aan TMZ.

Eerder al verwijderde de marketeers de tweet, nadat de controverse op de social media losbarstte. De poster wordt wel in andere landen gebruikt, waar de film op een andere datum opent.

In Australië kiezen ze nu voor een andere versie. "Het was niet onze bedoeling aanstoot te geven en hebben direct actie ondernomen door te stoppen met het gebruik van de poster."