Quentin Tarantino gaat de film The Hateful Eight regisseren. Dit heeft de filmmaker zondag bevestigd tijdens een paneldiscussie op de stripbeurs Comic-Con.

"Ja, we gaan The Hateful Eight doen", zei de regisseur desgevraagd, zo schrijft Collider.

Eerder dit jaar dreigde Tarantino de handdoek in de ring te gooien nadat het filmscript uitlekte en op internet te downloaden was. Zonder resultaat spande de filmmaker een rechtszaak aan en meldde dat hij gedemotiveerd was de film te maken.

"Ik heb het script aan zes mensen gegeven en als ik hen niet op dat niveau kan vertrouwen heb ik geen zin om de film te maken", zei hij destijds.

Tarantino reisde af naar de stripbeurs om te praten over een nieuw project waarbij het karakter Django uit zijn laatste film Django Unchained zijn krachten bundelt met Zorro in een nieuwe serie stripboeken.

"Ik vond het een geweldig idee. Niet alleen omdat ik western strips leuk vind, maar ik hou ook van Zorro in alle versie of het nou die van Disney of van William Witney is", vertelde Tarantino. "Ik wil geen tig Django-films maken, dus dit gaf een mogelijkheid om regie te houden over mythologie maar toch verschillende verhalen te vertellen."