Christopher Walken kruipt voor de nieuwe NBC-televisiemusical Peter Pan Live in de huid van Captain Hook.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

Walken, bekend van films als The Deer Hunter en Catch Me If You Can, is behalve acteur ook een begaafd tapdanser.

"Mijn carrière begon in de musicalwereld en het is prachtig dat ik na al die tijd, op dit punt in mijn loopbaan, in zo'n klassieke musical kan spelen die ik zelf als kind heb gezien", reageert de 71-jarige Oscarwinnaar. "En ik krijg de kans om mijn tapdansschoenen weer aan te trekken."

Walken kijkt er verder naar uit om weer met Hairspray-producenten Neil Meron en Craig Zadan samen te werken.

Geen angst

Peter Pan Live wordt in de Verenigde Staten op 4 december live uitgezonden. De cast is nu nog allesbehalve rond. Walken is zelfs de eerste grote naam die NBC met de wereld deelt. Dat hij zich aan het project verbonden heeft, maakt topman Bob Greenblatt bijzonder trots.

"Christopher is een van de meest unieke acteurs ter wereld. Als komiek kent hij geen angst en we garanderen dat hij op geheel eigen wijze gestalte zal geven aan Captain Hook. Hij wordt misschien wel de eerste tapdansende Captain Hook."

Vrouw

Het is nog onduidelijk wie Peter Pan gaat spelen, al staat inmiddels wel vast dat de keus op een vrouw zal vallen. House of Lies-actrice Kristen Bell kwam voor de hoofdrol in aanmerking, maar de tv-musical pastte niet in haar schema.

Greenblaat laat weten dat het niet eenvoudig is om iemand te vinden die in het profiel past én tussen augustus en december beschikbaar is.