The Voice maakt opnieuw kans op een Primetime Emmy Award. De Amerikaanse versie van de talentenjacht uit de koker van John de Mol verdedigt op 25 augustus de titel in de categorie beste reality- en competitieprogramma. 

Kevin Spacey en Woody Harrelson zijn genomineerd voor een Emmy in de categorie Drama. De fantasyserie Game of Thrones kreeg in totaal negentien nominaties. 

Dat maakt de organisatie van de belangrijkste televisieprijzen donderdag bekend.

Spacey kreeg veel positieve kritiek op zijn rol in House of Cards, net als Woody Harrelson voor zijn vertolking van agent Marty Hart in True Detective.

Ook Martin Freeman is genomineerd voor een Emmy, voor zijn rol van Lester Nyguard in de Netflix-serie Fargo.

Dramaseries

De series Breaking Bad, Downtown Abbey, Game of Thrones, House of Cards, Mad Men en True Detective maken allemaal kans op een Emmy in de categorie Beste Dramaserie.

Modern Family, Orange Is The New Black, Louie, Silicon Vally, The Big Bang Theory en Veep maken ook kans op het felbegeerde beeldje. De series zijn genomineerd in de categorie Outstanding Comedy Series.

De Emmy Awards 2014 worden op 25 augustus uitgereikt.

Reactie De Mol

John de Mol reageert verheugd op de nominaties. "Het is fantastisch om voor het derde jaar op rij genomineerd te zijn voor de belangrijkste televisieprijs ter wereld", aldus de mediamagnaat.

"Vorig jaar in vijf verschillende categorieën en dit jaar zelfs in tien, waaronder Primetime Reality Competition, de belangrijkste van allemaal in het genre van The Voice", aldus De Mol. "Vorig jaar wonnen we die en dat doen we eind augustus dit jaar heel graag weer."

Overzicht: de Emmy-nominaties van 2014