Noord-Korea is naar de VN gestapt in een poging een stokje te steken voor de komst van een nieuwe film van Seth Rogen. 

De Noord-Koreanen zijn niet blij met het verhaal over de CIA die een stel journalisten dictator Kim Jong-un wil laten liquideren.

Seth Rogen heeft aan de film meegeschreven, co-regisseert de film en speelt samen met James Franco een van de hoofdrollen. Volgens de makers wordt de film, die dit najaar verschijnt, een actiekomedie, maar het Noord-Koreaanse leiderschap kan er nu al niet om lachen en beschouwt de satire als een aanval.

In een brief die deze week publiek werd gemaakt beschuldigt Noord-Korea de VS ervan terrorisme te sponsoren en van het plegen van een oorlogsdaad door de productie en verspreiding van een film toe te staan.

Terrorisme

"Het toestaan van een film waarin een moord wordt gepleegd op een zittend staatshoofd van een onafhankelijke staat moet worden gezien als onverbloemde steun aan terrorisme", meldt Ja Song-nam, de Noord-Koreaanse afgevaardigde voor de VN. "Als de VS geen actie onderneemt is het verantwoordelijk voor het aanmoedigen van terrorisme", dreigde hij.

Noord-Korea sprak zich eerder al uit tegen de film. Toen toonde Seth Rogen zich niet onder de indruk van de boze Noord-Koreanen. "Mensen willen me normaal gesproken niet vermoorden voordat ze 12 dollar hebben neergelegd", grapte hij toen.