John Cleese heeft een rol als Britse schurk in een actiekomedie met David Hasselhoff en Pamela Anderson. 

Hoewel de twee laatstgenoemden te zien zijn in hun bekende rode zwemkleding, mag de naam Baywatch om juridische redenen niet vallen. De makers bezitten namelijk niet de rechten van de populaire serie, schrijft de Britse krant The Independent dinsdag.

Over de rol van de 74-jarige Cleese is verder nog weinig bekend. De film, getiteld The B-Team, is gebaseerd op de talrijke promotie-evenementen die de sterren van Baywatch meemaakten met grote beroemdheden en politici in vreemde landen. 

Ze hadden, met een beetje fantasie, zo voor de CIA kunnen werken. Met die gedachte gingen Alexandra Paul en Jaason Simmons, ook voormalig Baywatch-sterren, aan de slag.

Gezamenlijke ervaring

De Baywatch-acteurs die in The B-Team verschijnen, werkten veelal niet met elkaar in Baywatch, maar dat mag de pret niet drukken. "We stammen uit verschillende seizoenen van Baywatch, maar dat is toch een soort gezamenlijke ervaring", zegt Paul. "Daarnaast hebben we elkaar vele malen ontmoet tijdens promotie-evenementen."

De opnames zijn momenteel in Groot-Brittannië aan de gang onder leiding van Britse regisseur Chris Cottam. Daarna worden Italië en enkele locaties in Oost-Europa aangedaan.

De makers hebben besloten om elke keer dat het woord Baywatch valt, dat te 'censureren' door een omvallende vaas, een in elkaar vallend stuk set of een grote explosie. "Het wordt een soort running gag", zegt Cottam, die al eerder afleveringen maakte voor BBC Comedy Feed en de sitcoms Lads Army en Love Matters. "Hiermee kunnen we veel problemen oplossen."

"The B-Team is een komedie over B-sterren uit Hollywood", vertelt Cottam enthousiast. Gelukkig waren de acteurs meer dan bereid zichzelf af en toe stevig op de hak te nemen. "Zo worden ontwenningsklinieken, borstvergrotingen en veroudering genoemd. Het is heel verfrissend."

Toch ziet Cottam dat ook deze mensen heus wat in hun acterende mars hebben. "Baywatch was van 1989 tot 2001 een zeer populaire show, dus die mensen zijn uiteindelijk goede acteurs die wereldberoemd zijn."