Crystal Clarke en Pip Andersen zijn toegevoegd aan de cast van Star Wars Episode VII. De twee relatief onbekende acteurs zijn gekozen uit tienduizenden talenten, valt te lezen op de officiële Star Wars-website.

Eind vorig jaar kwamen meer dan 37.000 jonge mensen af op open audities die in elf Amerikaanse en Britse steden werden gehouden. Nog eens 30.000 mensen deden via internet auditie voor de sciencefictionfilm.

De keus viel uiteindelijk op de Amerikaanse actrice Clarke en Andersen, een Britse parkour-expert.

Clarke, vanwege haar studie woonachtig in Glasgow, heeft al enige ervaring in de theater- en filmwereld. De eerste film waarin zij speelt, The Moon and the Sun, komt in 2015 uit. Andersen beheerst de van oorsprong Franse loopdiscipline parkour tot in de puntjes. Dat etaleerde hij bijvoorbeeld in een Sony-reclame.

"In het Star Wars-universum heeft het ontdekken en begeleiden van jong talent altijd centraal gestaan en bij het casten voor Episode VII wilden we trouw blijven aan deze traditie", zegt Kathleen Kennedy van Lucasfilm. Dat Crystal en Pip deel uitmaken van de zevende Star Wars-film, vervult haar dan ook met trots.