Jay Baruchel vertolkt de stem van drakentemmer Hikkie (Hiccup) in How to train your Dragon 2. Maar het slungelige voorkomen van de iele acteur inspireerde de makers om óók zijn motoriek en postuur over te nemen.

"We hebben altijd een camera bij de inspreeksessies staan", legt regisseur Dean Dublois aan NU.nl uit.

"Animators halen daar vaak hun materiaal uit. Jay is slungelig en geestig. Dat is zo’n charmante combinatie, we moesten daar wel gebruik van maken."

Zelf vindt Baruchel het prima. Hij ziet zijn lichaam niet als belemmering, ook niet voor zijn live action-rollen in This is the End, Robocop of Tropic Thunder.

Integendeel. "Ik heb mijn 'defect' omgezet in een deugd", laat de 32-jarige Canadees weten tegen NU.nl. "Als ik gay-porno wil gaan doen, dan neem ik wél zo’n lichaam als Zac Efron." (zie video)

Bekijk het interview met de cast:

Uitgeleefd

De tekenaars van How to train your Dragon 2 hebben zich nóg meer uitgeleefd met de talloze draken die de animatiefilm rijk is. En die hebben heel wat meer massa dan personage Hiccup. Vooral de kolossale Alpha maakt indruk en lijkt zelfs een poging te zijn de film Godzilla af te troeven. 

"Ik wist niet eens dat Godzilla zou uitkomen", lacht Dublois.

"We hebben het release-schema wel in de gaten gehouden, maar we zagen alleen Jurassic World staan. Godzilla stond er ook, maar met een latere release. We zagen nog wat dino-films, zoals die van Pixar. We schrokken daar enorm van, want die zouden allemaal tegelijk met onze film draaien. Gelukkig zijn veel titels verschoven. Dat gaf ons de gelegenheid uniek te zijn."

Lees onze recensie

How to train your Dragon is sinds donderdag in de bioscoop te zien.