Regisseur Randall Miller en twee producenten van de film Midnight Rider zijn donderdag aangeklaagd van dood door schuld.

In februari kwam de 27-jarige cameravrouw Sarah Jones om het leven nadat ze op de filmset werd aangereden door een trein. De filmmakers hangt een celstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd.

Ook zijn de filmmakers in overtreding gesteld wat betreft de locatie van opnames. Voor een droomscène filmden ze zonder toestemming op een stuk treinrails. Daarop staat een celstraf van maximaal een jaar. "Ik wist niet dat de rails nog in gebruik waren", liet Miller weten.

De zaak werd aangespannen door de ouders van Jones. Vader Richard zei tevreden te zijn met de uitspraak. "Mijn vrouw en ik denken dat de autoriteiten alles hebben gedaan om zorgvuldig de schuldigen aan te wijzen", zei hij. "Onze missie blijft dezelfde: de veiligheid van iedereen garanderen op alle filmsets."

Na het ongeval zijn de opnames niet meer hervat. Hoofdrolspeler William Hurt stapte na de dood van Jones uit het project.

Midnight Rider is een biografische film over blueszanger Gregg Allman. De film had dit jaar uit moeten komen.