Disney-ster Zendaya Coleman heeft zich teruggetrokken uit de tv-film over zangeres Aaliyah. De 17-jarige actrice en zangeres, vooral bekend uit de serie Shake It Up, zegt dat de productie niet goed genoeg was.

"Omdat het iemand is voor wie ik een diep respect heb moet het 128 procent goed zijn, vooral voor alle fans, inclusief mezelf", legt Coleman uit.

De Amerikaanse zender Lifetime maakte twee weken geleden bekend een tv-film te maken over de in 2001 overleden zangeres.

Kort daarna lieten nabestaanden van Aaliyah weten niet achter de film te staan omdat ze liever een grote productie dan een tv-film zien. Coleman zegt niet of dat de reden is dat ze zich heeft teruggetrokken. "Het was nog niet goed genoeg en dat wilde ik niet."

Toekomst

De actrice sluit niet uit dat ze in de toekomst alsnog in de huid van de zangeres kruipt. "Als de tijd daar is en het ziet er goed uit, dan ben ik de eerste die meedoet."

De opnames van de film over Aaliyah, die op 22-jarige leeftijd omkwam bij een vliegtuigongeluk, zouden deze zomer beginnen. Lifetime liet zondag weten dat, door het vertrek van Coleman, de productie stilligt.