Fargo en Orange Is The New Black (OITNB) zijn donderdagavond flink in de prijzen gevallen bij de Critics' Choice Television Awards.

Beide series wonnen awards in drie categorieën van de jaarlijkse televisieprijzen die sinds 2011 worden uitgedeeld door Amerikaanse televisierecensenten.

Fargo won de prijzen voor Beste miniserie, Beste acteur in een miniserie (Billy Bob Thornton) en Beste actrice in een bijrol in een miniserie (Allison Tolman).

De komedieserie Orange Is The New Black werd geëerd in de categorieën Beste komedieserie, beste gastrol in een komedieserie (Uzo Aduba) en Beste actrice in een bijrol in een komedieserie (Kate Mulgrew).

Breaking Bad

The Normal Heart won twee awards: Beste film en beste acteur in een bijrol in een film of miniserie. De al veel geprezen serie Breaking Bad won voor het allerlaatste seizoen nog de award voor Beste dramaserie en Aaron Paul mocht voor zijn personage Jesse Pinkman de prijs voor Beste acteur in een bijrol in een dramaserie mee naar huis nemen.

Oscarwinnaar Matthew McConaughey kreeg de award voor Beste acteur in een dramaserie, voor zijn rol in True Detective.

Jim Parsons

Hoewel The Big Bang Theory in maar liefst vijf categorieën was genomineerd, wist de sitcom er maar één te verzilveren. Jim Parsons kreeg voor zijn rol als Sheldon Cooper de prijs voor de Beste acteur in een komedieserie. Hij won deze prijs in 2011 voor dezelfde rol, die hem ook al drie Emmy's en een Golden Globe heeft opgeleverd.

The Voice was genomineerd in de categorie Competatieve realityseries, maar moest het afleggen tegen Shark Tank, waarin entrepreneurs strijden om investeringen.