De film Jersey Boys is volgens musicalacteur Tim Driesen een van de betere musicalfilms van de laatste jaren. 

"Het geeft een heel mooi sfeerbeeld van de jaren vijfitg en zestig, met natuurlijk hele leuke muziek die iedereen kent. Het is een prachtige aanvulling op de musical."

De artiest die momenteel als Frankie Valli te zien is in de Nederlandse versie van de musical, mocht de productie vast eerder bekijken.

"Het was bijzonder om te zien. Wij werken nu al tien maanden aan deze show en dan is het heel leuk om ineens zo'n film te zien", legt Driessen uit.

"De hoofdrolspeler is de ultieme Frankie. Ik vind het heel interessant om hem deze rol zo te zien spelen", aldus Driesen die zegt dat hij er ook nog wat van kan leren. Vanaf donderdag is de productie in de bioscoop te zien.

West End

Eind juli speelt Driessen samen met zijn collega's de laatste voorstelling van Jersey Boys in het Beatrix Theater in Utrecht. Maar dat wil niet zeggen dat het avontuur er daarna voor hem opzit.

"Nee, ik mag nog even door", vertelt Driessen trots. "Ik heb de rol van Frankie in februari op West End mogen spelen en nu ben ik gevraagd voor de Engelse tour van Jersey Boys. Ik was wel aardig verrast toen ik het hoorde."

Driesen hoefde niet lang na te denken toen hij deze rol kreeg aangeboden. "Het is de rol van mijn leven en zoiets maak je niet heel vaak mee. Dus als je dan zo'n kans krijgt, grijp je die met beide handen aan."

In september begint de tournee en tot nu toe is er een jaarcontract afgesloten, legt de zanger uit. "Dat wordt dus een jaar uit een koffer leven", aldus Driessen, die zegt het geweldig te vinden om met een groep de theaters rond te trekken met deze musical.

Eigen album

Naast Jersey Boys is Driessen momenteel ook bezig met een eigen album.

"Deze plaat komt ongeveer halverwege juli uit. Ik heb de titel al een paar keer aangepast, maar ik denk dat het In My Corner gaat heten."

Op de cd staan vier zelfgeschreven nummers en drie covers.

"Dit wilde ik al heel lang doen en nu heb ik de juiste mensen om mij heen gevonden", aldus Driessen die zegt dat hij er deze week mee is begonnen. "Natuurlijk vind ik het spannend en als het aanslaat dan zou dat natuurlijk heel leuk zijn, ik kijk wel wat het gaat worden", besluit hij.

Lees onze recensie van Jersey Boys.