Harrison Ford kan waarschijnlijk zes tot acht weken niet werken. Artsen bevestigen dat de 71-jarige acteur zijn enkel heeft gebroken en dat hij binnenkort het ziekenhuis in het Britse Oxford mag verlaten.

Dat schrijft Mirror.

Ford raakte afgelopen donderdag gewond op de set van Star Wars: Episode VII. Er gingen geruchten dat hij ook gewond zou zijn geraakt aan zijn heup, maar dat blijkt niet waar te zijn. Toch kan de acteur, die terugkeert als Han Solo, voorlopig niet aan het werk.

''De eerste dagen na het ongeluk was het lastig om dingen om te gooien, maar nu we meer tijd hebben gehad, lukt het ons wel om alles te regelen. Sommige scènes worden alvast opgenomen terwijl andere worden uitgesteld. Er zitten nog een heleboel andere acteurs in de film, dus het is geen ramp. We zijn er nog steeds van overtuigd dat de film op schema kan blijven'', aldus een bron.

Geheim

Het verhaal van de nieuwe Star Wars film is strikt geheim, er is enkel bekendgemaakt dat het zich dertig jaar na de Return of the Jedi afspeelt. De film moet volgend jaar december in de bioscoop draaien.