Jason Momoa gaat de rol van Aquaman vertolken in Batman Vs Superman: Dawn of Justice. 

Regisseur Zack Snyder heeft alle ontwerpen al goedgekeurd, zodat de opnames van de scènes met Momoa snel kunnen beginnen. 

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Hitfix. 

Geruchten over de medewerking van Momoa doen al enige tijd de ronde. Onlangs liet de gespierde acteur, vooral bekend als Conan en van de serie Game of Thrones, weten alle vragen over Aquaman meer dan zat te zijn. 

Aquaman zou in Dawn of Justice een stevig appeltje te schillen hebben met Superman na de gebeurtenissen in het vorig jaar verschenen Man of Steel. Met name de helse World Engine, waarmee de aarde moest worden verbouwd tot een nieuw Krypton, de verloren thuisplaneet van Superman, zou een desastreuze werking hebben gehad op de Indische Oceaan. 

Hoewel Aquamans rol in Dawn of Justice bescheiden blijft, heeft hij met deze verhaallijn een goede reden om terug te keren in Justice League, het superheldenepos dat Snyder ook gaat regisseren. 

Batman Vs Superman: Dawn of Justice, waarin Ben Affleck voor het eerst Batman speelt en Henry Cavill zijn rol van Superman weer oppakt, verschijnt in 2016 in de bioscopen. Justice League, met naast Batman en Superman ook Wonder Woman en dus Aquaman, heeft nog geen geplande premièredatum.