Een verstokte Star Wars-fan heeft de makers van de nieuwe film Star Wars: Episode VII uit een netelige situatie geholpen. 

Voor het herscheppen van de cockpit van het ruimteschip Millennium Falcon, waarin Han Solo en Chewbacca doorgaans plaatsnemen, werd een vermist stel gouden dobbelstenen opgespoord via de Britse fan.

De afwezigheid van de vergulde dobbelstenen zou ongetwijfeld tot hordes briesende fans hebben geleid. McManus was dan ook bereid de filmmakers voor een bescheiden vergoeding van dienst te zijn. Het kleinood ging voor 22 pond van de hand.

'Ongelooflijk'

"Ik vind het ongelooflijk dat iets dat ooit van mij was in de nieuwe Star Wars-film te zien zal zijn", schrijft de Franse editie van Metro op basis van The Sun. Fan Richard McManus uit Birmingham sprak met de boulevardkrant uit Londen, waar op dit moment de opnames van de zevende Star Wars-film plaatsvinden.

De nieuwe Star Wars-film, die volgend jaar moet verschijnen, geldt als een film waar fans reikhalzend naar uitkijken. Deel acht en negen zijn ook al aangekondigd, voor 2016 en 2017. Veel van de oude acteurs, onder wie Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher, maken na ruim dertig jaar hun rentree.