Martin Lawrence belandt in de Middeleeuwen

Fans van Martin Lawrence (ja, ze bestaan echt!) hadden pech toen zijn vorige komedie What's the Worst That Can Happen niet in de bioscoop werd uitgebracht. De rest van het filmpubliek heeft nu pech. Want wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat Lawrence's volgende film,
Black Knight

De pijnlijk onleuke Lawrence speelt dit keer een medewerker in een pretpark dat als thema de Middeleeuwen heeft. Door een ongelukje belandt hij in de echte Middeleeuwen, waar hij voor een boodschapper uit een ver land wordt aangezien. Als de echte bode opdaagt zijn de rapen gaar en belandt Lawrence in de kerker.

Black Knight biedt behalve de bekkentrekkerij van Lawrence veel tijdreisgrappen die in Les Visiteurs al niet leuk waren. Jammer dat hij aan het eind eind van de film ongetwijfeld weer in het heden belandt -zo komen we nooit af van de mislukte nar Lawrence. Na het zien van What's The Worst That Can Happen (binnenkort op video, fans!) heb ik deze Lawrence-dijenkletser maar overgeslagen. Te oordelen aan de recensies elders niet ten onrechte.

Het ParoolDe Volkskrant

In 50 zalen