Acteurs Tom Dewispelaere en Maria Kraakman gaan de hoofdrollen spelen in Schneider vs. Bax, de nieuwe film van regisseur Alex van Warmerdam. Daarnaast speelt Van Warmerdam zelf een van de titelrollen.

Dat heeft producent Marc van Warmerdam zondag bekendgemaakt. Belangrijke bijrollen zijn er voor Gene Bervoets, Annet Malherbe en Henry Garcin. De opnames gaan in juli van start.

Schneider vs. Bax verhaalt over een huurmoordenaar (Dewispelaere) die de opdracht krijgt een schrijver (Van Warmerdam) te liquideren. Het is de negende film die de 61-jarige Alex van Warmerdam maakt.

Zijn vorige zwarte komedie, Borgman, werd vorige jaar geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en draait inmiddels zelfs in de Amerikaanse bioscopen.

Vader en zoon

De meeste acteurs hebben eerder in films van Van Warmerdam gespeeld. Alleen Maria Kraakman was nog nooit in een filmproductie van de regisseur te zien.

Voor de 85-jarige Henri Garcin is het de eerste maal in ruim tien jaar dat hij weer met Van Warmerdam samenwerkt. Hij speelt de vader van Bax. Garcin en Van Warmerdam speelden eerder vader en zoon in Abel, het debuut van de regisseur.

Het is de bedoeling dat Schneider vs. Bax medio 2015 in de bioscopen te zien is.