Don Cheadle heeft een crowdfundingproject opgezet om zijn film over Miles Davis te bekostigen. Op Indiegogo hoopt de acteur 325.000 dollar binnen te slepen.

Miles Ahead, zoals de biografische film heet, wordt het regiedebuut van Cheadle. Ook neemt hij de hoofdrol voor zijn rekening, schrijft hij het script en produceert hij de film.

Voor het onafhankelijke project zoekt de acteur steun bij het publiek. Juist voor een film over de beroemde jazz-trompettist is de toevlucht tot de social media een logische stap, zo legt hij uit in een video.

"Miles Davis was geen typische jazz-muzikant. Hij had liever dat zijn muziek 'sociale muziek' werd genoemd. Om in die geest te blijven lijkt het me gepast dat deze film een sociale ervaring wordt."

Idool

Al jaren droomde de acteur ervan een film over zijn idool te maken. De film zoomt in op een paar tumultueuze dagen waarin Miles Davis in de jaren zeventig zijn terugkeer maakte in de muziek nadat hij worstelde met drugsproblemen. Ewan McGregor zal de rol van muziekjournalist op zich nemen.

Avatar-ster Zoe Saldana is gecast als de eerste vrouw van Davis, Frances Taylor.