Barry Atsma was even helemaal de weg kwijt toen hij maandagavond werd uitgeroepen tot beste acteur.

Hij won een Rembrandt Award voor zijn rol in de komedie Mannenharten, maar had verwacht dat die eer naar tegenspeler Daan Schuurmans zou gaan.

"Ik had eigenlijk wel gedacht dat Daan Schuurmans zou winnen, want die heeft een grotere rol in Mannenharten. Dus er ontplofte een klein bommetje in mijn hoofd", zegt Atsma.

"Toen heb eigenlijk heel lang niets kunnen zeggen en toen opeens bedacht ik: oh ja, ik moet even wat mensen bedanken. Het was helemaal chaos in mijn hoofd."

Angela Schijf

Bij de vrouwen ging de Rembrandt Award naar Angela Schijf, voor haar rol in Daglicht. "Als mens heb ik niet zo veel met prijzen, maar het is natuurlijk heel erg leuk om erkenning te krijgen, überhaupt", vertelt ze. "En acteurs zijn daar wel gevoelig voor, ja. Dus in die zin heb ik nu wel een goeie avond."

Nelly Frijda ontving maandagavond in Amsterdam een ere-Rembrandt voor haar gehele oeuvre. De Flodder-actrice voelt zich vereerd. "Ik vind het fantastisch dat zo veel mensen de moeite hebben genomen om zich uit te spreken over wie ze de beste actrice vinden. En als ik dat dan ben, dan ben ik daar wel heel trots op."

Bekijk de beelden: