Actrice Gerda Havertong is deze winter voor het eerst in elf jaar weer op het witte doek te zien. De 67-jarige actrice speelt een belangrijke bijrol in de nieuwe, derde Mees Kees-film.

De laatste bioscoopfilm waarin Havertong speelde, was Polleke uit 2003. Bij het grote publiek is zij vooral bekend dankzij haar rol in het kinderprogramma Sesamstraat, waarin de actrice al sinds 1985 te zien is.

De opnames van Mees Kees op de Planken gaan deze week van start, zo maakten producent Paul Voorthuysen en distributeur Entertainment One maandag bekend.

In het derde deel, dat vanaf 3 december in de bioscopen te zien is, moet Mees Kees (Willem Voogd) met zijn klas een toneelstuk gaan repeteren. Maar als hij er achter komt dat schoolhoofd Dreus (Sanne Wallis de Vries) een erg saai stuk heeft gekozen, besluit hij met zijn klas een heel nieuwe invulling aan de voorstelling te geven.

Hits

Andere bijrollen zijn weggelegd voor Hannah Hoekstra (die eerder de rol van Marie Louise al op zich nam), Vivienne van den Assem (Zoop) en Cas Jansen (All Stars). De regie is weer in handen van Barbara Bredero.

De vorige twee Mees Kees-films waren enorme bioscoophits en trokken in 2012 en 2013 elk meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscopen. De films zijn gebaseerd op de boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave.