Actrices Blake Lively en Amber Heard zijn als laatste twee in de running voor de rol van Bondgirl in de volgende film over geheim agent 007. 

Dat meldt roddelsite Celebuzz zaterdag.

Hoewel de producers officieel nog niets hebben bevestigd, zouden in de nieuwe nog titelloze Bond-film twee vrouwelijke hoofdrollen zitten: een mediterrane schone en een blonde, Scandinavisch ogende vrouw.

Voor de eerste rol zou actrice Penelope Cruz zijn benaderd. Lively en Heard zijn de laatste twee kandidaten die in de running zijn voor de andere rol. Zij bleven over na een grote selectieprocedure waarvoor actrices uit heel Europa hebben geauditeerd. Ook Nederlandse sterren zouden een gooi naar de felbegeerde rol hebben gedaan.

Blake Lively brak door als Serena van der Woodsen in de hitserie Gossip Girl. Amber Heard is vooral bekend als bijrolactrice en als verloofde van de 23 jaar oudere Johnny Depp.

Opnames

De opnames van de nieuwe Bond moeten in november beginnen. Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris en Ben Whishaw keren terug als 007, M, Moneypenny en Q. De schurkenrol zou ditmaal gaan naar Chiwetel Ejiofor, de held uit het met Oscars overladen slavenepos 12 Years a Slave.

De nieuwe Bondfilm moet in november 2015 in première gaan.