De Oostvaardersplassen gaan een belangrijke rol spelen in een nieuwe natuurdocumentaire van de makers van internationale hits als Microcosmos en Oceans.

Producenten Jacques Perrin en Jacques Cluzaud komen dit najaar naar Nederland om opnames te maken van de beroemde wilde konikpaarden in het bijzondere stukje natuur tussen Almere en Lelystad.

Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks vrijdag gemeld. 

De Oostvaardersplassen kregen het afgelopen jaar bekendheid bij het grote publiek door de opmerkelijke natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis, die bijna 700.000 bezoekers naar de bioscoop trok.

Perrin en Cluzaud werken op dit moment aan een documentaire over wilde dieren op het Europese continent en benaderden de producent van De Nieuwe Wildernis om ook de konikpaarden in dit overzicht op te nemen.

Europese Wildernis

De nieuwe documentaire komt naar verwachting in 2015 in de Nederlandse bioscopen onder de naam De Europese Wildernis. In de film passeren behalve de paarden in de polder ook buffels, lynxen, wolven, beren, uilen, elanden en edelherten de revue, allemaal dieren die nog steeds in het wild in Europa te vinden zijn.