René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling willen vooral dat hun film een feestje wordt.

De Toppers zijn niet de allerbeste acteurs, zeggen ze zelf, maar samen met producent Dirk Zeelenberg (Divorce) en een rits aan bekende acteurs moet het lukken.

Het idee van de film komt van Zeelenberg, die ook een rol krijgt. ''Vier jaar geleden werden we hiervoor gevraagd en we vonden het gelijk een waanzinnig idee'', vertelt Froger aan. Voor de zanger is het dan ook 'een droom die waarheid wordt'.

Van der Boom en Froger geven toe 'niet de beste acteurs van Nederland' te zijn. ''Waar een normale acteur een half uur nodig heeft voor een scène... Je zal een hoop tijd nodig hebben om een goede scène te krijgen'', zegt Van der Boom terwijl hij naar producent Zeelenberg kijkt.

Maar Joling kijkt heel anders tegen zijn acteercapaciteiten aan. ''Ik denk dat mensen nog wel eens achterover kunnen slaan. Zet die Oscars maar klaar'', grapt hij.

Feelgoodfilm

Aan het script wordt nog gewerkt, maar wat de heren al hebben gelezen, valt in de smaak. ''Ik vind het hilarisch'', aldus Joling. ''Het is The Hangover meets Blues Brothers'', typeert Froger de film. ''Een feelgood movie'', vult Joling nog aan.

De drie mannen wilden vooral de essentie van de Toppers in de film. "Een feestje, de blijheid, de vrolijkheid, de hysterie, de komedie'', somt Van der Boom op.

De Toppers spelen zichzelf in de film. ''Maar dan wel ontzettend uitvergroot'', aldus Van der Boom. Ook de muziek van de Toppers komt voorbij. Nieuwe, maar ook bekende hits. ''Het moet wel een feest van herkenning worden. Het moet voor mensen van 8 tot 80 jaar zijn. Wel met hilarische dingen, maar ook met spanning en sensatie. En zwaar over de top natuurlijk'', aldus Joling.

In de film gaan de Toppers hun geluk beproeven in Las Vegas, maar dit blijkt niet zo gemakkelijk als ze denken. De opnames beginnen volgend jaar zomer en de film moet aan het eind van 2015 in de bioscoop te zien zijn.