Het personage van Famke Janssen keert terug in de nieuwe X-Men-film Apocalypse

Dat heeft de scenarist van de film volgens Amerikaanse sites gemeld. De kans dat de Nederlandse actrice nog een deel voor de reeks behouden blijft, is dus groot.

Janssen speelde het personage Jean Grey inmiddels in vijf van de zeven films. De heldin die zij speelt overleed in het derde deel, The Last Stand. Maar het plot in de laatste film heeft een nieuwe tijdlijn laten ontstaan waarin Grey nog wel leeft.

Datzelfde geldt voor Cyclops (James Marsden), zo bevestigt scenarist Simon Kinberg. "Al moeten Marsden en Janssen dan wel met make-up jonger worden gemaakt", stelt hij. Apocalypto, die in 2016 in première moet gaan, zou zich afspelen in de jaren tachtig. Na haar dood was de populaire Jean Grey nog in twee films te zien in de dromen van Wolverine (Hugh Jackman).

Records

De nieuwe X-Men-film, Days of Future Past, heeft het afgelopen weekend records gebroken. 

In dit zevende deel in de reeks bundelen de personages uit de eerste X-Men-trilogie hun krachten met hun jongere zelf uit X-Men: First Class. Samen moeten zij het verleden veranderen om de toekomst van de mensheid en de mutanten veilig te stellen.

Er staan de komende jaren nog zeker drie nieuwe delen in de reeks in de planning.